Viikonloppuprojekti: lastenkirja köyhyydestä osa 3

Nyt puuttuu enää painokone. Onneksi Tori.fi:ssä on myynnissä käytettyjä digipainokoneita muutamalla tuhannella eurolla. Muutamalla puhelinsoitolla selvisi, että lähin on noudettavissa vain 300 kilometrin päässä kotoani, eikä minulta enää puuttunut kuin peräkärry. Unelmani olisi pian totta!

No ei nyt sentään. Maailma on täynnä erilaisia kirjapainoja ja Internet on pullollaan ohjeita kirjan taittamiseen. Nyt kirjaprojektini on saapunut sen teknisimpään vaiheeseen eli kirjan kustantamiseen, taittamiseen ja julkaisemiseen. Yksityiskohtien määrä on tässä vaiheessa valtava, mutta onneksi on olemassa myös erilaisia vaihtoehtoja.

Myös tämän vaiheen voi tehdä monin eri tavoin. Avaimet käteen -ratkaisussa (palvelukustanne) kustantamo tekee keskeiset valinnat puolestasi. Rahaa vastaan kirjailija saa lisää tukea, apua tai palveluja. Tästä on eri kustantamoilla erilaisia hinnoittelumalleja sekä palvelusopimuksia. Kustantamoiden lisäksi kirjapainot auttavat kirjaprojektin kanssa.

Omakustanteessa kirjailijalla on luonnollisesti enemmän valtaa ja enemmän mahdollisuuksia epäonnistua kirjaprojektissa. Huono nimi, huono sisältö ja huono taitto ovat varmoja tapoja kirjoittaa kulttiklassikko, josta kukaan ei ole koskaan kuullutkaan.

Eri vaihtoehtoja selailtuani päädyin julkaisemaan suomenkielisen version kirjastani Books On Demand (BoD) -palvelun avulla. Palveluun sisältyi helpohkot ohjeet. Valitsin BoD Classic -julkaisun (sis. kirja ja e-kirja). Valitsin palveluksi BoD Classic -palvelun, johon sisältyy mahdollisuus painattaa omaa kirjaa, myydä sitä ja tarjota kirjaa ostettavaksi suomalaisten verkkokauppojen ja kirjatukkujen valikoimista. BoD lähettää kirjasta myös yhden kappaleen Lukemo-portaaliin, jossa esitellään lasten ja nuorten kirjoja.

BoD:n palvelumalli on yksinkertainen. Oma teksti taitetaan word-tiedostopohjalle, joka sisältää selkeät suomenkieliset ohjeet. Tämän jälkeen verkkosivuilla aloitetaan kirjaprojekti, lisätään kansi ja valitaan muut yksityiskohdat. BIM! Kirjasi on valmis. Kirjat painetaan vasta tilauksesta, joten jos kukaan ei ole koskaan kiinnostunut kirjastasi, se ei jää pölyttymään kirjakauppoihin.

Verkkoportaalin kautta kirjailija näkee myös kirjamyynnin, tilitetyt palkkiot ja avoimet palkkiot tilastoina. Kirjaa voi luonnollisesti tilata edullisempaan hintaan omaan käyttöön, jos haluaa. Myös verkkokauppaa varten löytyy omat widgetit, jos on kiinnostunut kirjansa myynnin edistämisestä.

Johannes ja ajatusleikki -lastenkirjan löydät täältä: https://mattiheikkinen.com/lastenkirja/

Tässä vielä linkkejä omasta kirjaprojektista haaveilevalle:
Books On Demand
AK Kustannus
Bookcover.fi
Amazon Kindle Direct Publishing

2 ajatusta artikkelista “Viikonloppuprojekti: lastenkirja köyhyydestä osa 3

  1. Paluuviite: Viikonloppuprojekti: lastenkirja köyhyydestä osa 2 | Matti Heikkinen – minä olen, koska me olemme

  2. Paluuviite: Viikonloppuprojekti: lastenkirja köyhyydestä | Matti Heikkinen – minä olen, koska me olemme

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s